9/28/2015

Makaron ze szpinakiem

Hej hej :)

Jestem bardzo makaronowa ;) Makaron mogę jeść codziennie, za to ziemniaki jem tylko pod postacią frytek, od wielkiego dzwonu. A skoro uwielbiam makaron, to mam na niego kilka sprawdzonych przepisów. Dzisiaj coś na szybko:

Co potrzebujemy (porcja na 4 osoby)

dowolny makaron 0,5 kg - polecam falbanki 
szpinak mrożony - najlepsze są rozdrobnione liście, ale mogą być "grubsze"
2 serki topione - gouda lub ementaler
3 ząbki czosnku
mała śmietana
łyżka margaryny



Makaron gotujemy według przepisu. Szpinak wrzucamy do rondelka ze śladową ilością wody - tylko tyle, żeby nam się nie przypalił podczas rozmrażania. Gdy się już rozmrozi - dodajemy łyżkę margaryny i go podsmażamy. Dodajemy zgnieciony czosnek, wrzucamy serki i mieszamy aż się rozpuszczą. Dodajemy śmietanę i gotowe :) 





Szybko i smacznie - czego chcieć więcej? 


Buziaki :*

0 komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że ze mną jesteście :*